A sikeres fedőmatrac választás 4 aranyszabálya


Amennyiben memory fedőmatrac vásárlás előtt állsz, akkor a következő sorokat nagyon figyelmesen olvasd el!

Figyelem! Ez a cikk kizárólag fedőmatracokkal foglalkozik! Ha matrac vásárlás előtt állsz, akkor ezt a cikket olvasd el: matrac - melyiket válasszam?

Gondolom nem kell hosszasan tárgyalnom, mekkora anyagi áldozat egy fedőmatrac megvásárlása. Könnyen belátható, mennyire fontos, hogy ne ess áldozatául a matrac kereskedőknek, akik ügyes trükkökkel varázsolnak akár egy szivacsból is csodálatos gyógymatracot, vagy éppen egy gagyi rugós matracból "alvásrendszert"...

fedomatrac-titok.jpg

 

Megosztjuk a titkos infót a fedőmatracokról!

A következő sorokban be fogom Neked mutatni azokat a pontokat, melyekre ha odafigyelsz, azonnal ki tudod szűrni azokat az fedőmatracokat, amiket nem szabad megvenni. Viszont itt nem állunk meg! Meg fogom Neked még mutatni, hogyan találj rá azokra a gyöngyszemekre, melyek a legjobb befektetéssé tudnak válni. Kezdhetjük a munkát?

 

Először is tudnod kell, hogy a fedőmatrac piacon rengeteg a "gazdaságos" fedőmatrac, amelyek kiváló minőségű terméknek vannak álcázva. Ennek több oka is van, de ami ennél fontosabb, hogy ezeket a "gazdasaságos" fedőmatracokat ma már nem annyira könnyű felismerni, mint korábban. Számos marketingtechnikai megoldás áll rendelkezésükre a "hiénáknak", hogy az árulkodó jeleket eltüntessék és úgy tűnjön, egy kiváló vétel előtt állsz.

Ezeket az árulkodó jeleket csak szakavatott szemek fedezik fel. Neked pontosan tisztában kell lenned azokkal a trükkökkel, amikkel megpróbálnak "átverni" és fel kell ismerned az árulkodó jeleket, melyek azt jelzik, hogy minőségi fedőmatrac helyett olcsó "utánzatot" készülsz vásárolni.

Mi a 4 leggyakoribb trükk, mellyel elhitetik Veled, hogy meg kell venned bármilyen memory hab fedőmatracot?

1. trükk -

Tényleg fedőmatracra van szükségünk?

 

Sok kereskedő azt mondja, hogy az ő fedőmatraca képes teljesen újjá varázsolni még a kifeküdt matracokat is. Sajnos ez finoman szólva is csúsztatás!

A memory hab jellegéből adódóan tökéletes formakövetést biztosít - azonban nem csak a Te tested számára! Ha az eredeti matracból kiáll a rugó, akkor azt szinte ugyanúgy érezni fogod, mintha nem tettél volna semmit a matracra.

Ha a rugók nyomják az oldaladat, azt fedőmatrac nem oldja meg!

A kitűnő formakövetésből adódóan a nagyobb mélyedések sem fognak eltűnni régi matracodból! Hiába állítja a kereskedő, hogy a memory fedőmatrac kitölti a rést - persze kitölti, csak ugyanúgy nem fog tartást adni -, attól még nem fog elmúlni a hátfájásod!

Ugyanígy veszi fel a gödör formáját is a memory hab!

Ha hagyod magadat és a kereskedő rábeszél, hogy vegyél fedőmatracot a fent említett esetekben, akkor biztos lehetsz benne, hogy fedőmatracod mellé hamarosan egy új matracot is vehetsz, mert a problémát nem fogja megoldani! 

Tehát a lényeg:

Ha csak azért vennél fedőmatracot, mert régi matracodból kiállnak a rugók, vagy kigödrösödött, akkor ne tedd! Ilyenkor elkerülhetetlen a matraccsere. Ne dobj ki felesleges tízezreket az ablakon!

Most már tudjuk, hogy fedőmatracot keresel-e egyáltalán. Folytassuk a következő trükkel, valamint nézzük meg, hogy mire is jó valójában a memory fedőmatrac!

2. trükk - fedőmatrac és a tojástartó

A memory fedőmatracok másik legnagyobb okossága az úgynevezett tojástartó forma. A következő képen jól látszik, hogy miről beszélünk!

A "tojástartó" forma, ami semmire nem jó...

Miről van szó? Egyszerű anyagspórolásról! Tökéletesen semmi értelme. Az egyetlen látható eredménye, hogy a 4cm névleges vastagságból egy kb. 2,5 centis tényleges vastagságú memory fedőmatracot kapunk.

40 százalékkal kevesebb anyag és akár magasabb ár, mert mit mond a kereskedő?

Amit a kereskedő mond a tojástartóról:

Az eladó arra fogja felépíteni az érvelést, hogy a tojástartó formának köszönhetően egy tökéletesen szellőző rendszer jön létre. A levegő átjárja a memory réteget, így sokkal jobb alvásminőséget érhetünk el.

Minden mondának van alapja, így el kell ismernünk, hogy ennek is: a fedőmatracban tényleg van levegő. Azzal pótolták a memory réteget...:) 

Az igazság valójában az, hogy hiába szellősebb a rendszer alapállapotban, ugyanis ráfekvéskor a levegőcsatornákból konkrétan semmi nem marad... Az igazi probléma nem is az a dologgal, hogy az eladó megpróbál ezzel érvelni, hanem, hogy a többségük el is hiszi, amit beszél!

Figyelem: még egyszer elmondjuk, a tojástartó forma egyedül a gyártó számára kecsegtet haszonnal, amikor a 35 százalékkal kevesebb anyagból készült vackát rásózza a gyanútlan vásárlókra!

3. trükk - a fedőmatrac sűrűsége

Nehéz leírni, hogy mihez hasonlítható jelentősége van a fedőmatracban a memory hab sűrűségének. A gyengébb sűrűségű fedőmatrac olyan mint a marhapörkölt, amiből gulyásleves lett. Gyengébb minőségűnek a 40kg/m3-es sűrűségű habot nevezzük.

Kisebb sűrűség esetén elveszik a gerinc megfelelő alátámasztása!

Általában a multik árharcának egyik jellemző mellékterméke. Érdemes mindenhol utánajárni, hogy mekkora a sűrűség, mert alátámasztás szempontjából nagyon fontos szerepe van. Egy 40-es hab közel sem tud olyan szerepet betölteni, mint 50-es társa! Persze olcsóbbnak olcsóbb...

A memory réteg lényege azonban elveszik: a gerincet nem tudja olyan mértékben alátámasztani, mint a sűrűbb habok. A felületjavító megszűnik formakövető lenni, sokkal inkább puhának nevezhetnénk. A fedőmatrac tartósságról már nem is beszélve...

Így ismerheted fel a trükköt:

Egyszerű: kérdezz rá a fedőmatrac sűrűségére az eladónál! Ha gyenge minőségű a hab, akkor legtöbbször a "nem tudom" választ fogod kapni, bár előfordulhat, hogy bevallják a kisebb sűrűséget. Ahhoz már elvetemültnek kell lenni, hogy valaki a vásárló szemébe hazudjon, de nem árt mindenre felkészülni...

 

4. trükk - a garancia

A garancia...Ez az a pont, ahol fedőmatrac és fedőmatrac között a legnagyobb különbségek vannak. Ez tulajdonképpen nem is trükk, csak egy fontos részlet, amiről a kereskedők többsége elfelejt nyilatkozni...

Hány évet ad a legjobb garancia?

Természetesen a vásárló számára a legjobb, ha minél hosszabb garancia jár fedőmatrachoz. 5 év garancia a memory fedőmatracok közt már elég jónak számít! 

Cseregarancia vagy pénz-visszafizetési garancia?

Bár sokszor igyekeznek összemosni a kettőt, egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket kapjuk. Míg a cseregaranciánál elégedetlenség esetén csak arra van jogunk, hogy fedőmatracunkat egy másik fedőmatracra kicseréljük, addig a pénz-visszafizetési garancia valós biztosítékot kínál, ha csalódtunk a termékben.

+1 trükk - a legvérlázítóbb!

Ezzel a trükkel nemrég ismerkedtem meg az egyik nagyobb matrackereskedés jóvoltából.A turpisság lényege, hogy az akciós termékeikre önkényesen nem adnak garanciát, mondván "ez akciós". Ez természetesen csak akkor derül ki, ha a vásárló figyelmes és rákérdez a garancialevélre.

Az ilyen magatartás a vásárló megkárosításán túl nem csak etikátlan, de súlyosan törvényellenes is.Ha valahol ilyet tapasztalunk, akkor kerüljük el jó messzire az adott üzletet!

Végre pozitívumok!

2 pozitív dolog a fedőmatracokkal kapcsolatban, amit mindenki elfelejt!

1. A matrachuzat

A matracok leggyengébb pontja - amire a bármilyen hosszú garanciából is mindig csak 2 év vonatkozik - a huzat! Ha azonban a huzat és testünk között még van 4-6 centi plusz réteg, akkor elfelejthetjük, hogy bármikor is gondunk lesz matracunk huzatával! Ez persze most nem hangzik olyan izgalmasan, de aki járta már meg huzatproblémával, az tudja, hogy felbecsülhetetlen értékről beszélünk! 

2. Az atkák

Tudtad, hogy ágyadban akár 1,5-2 millió atka is élhet? Tipikus egy ágyban az ellenséggel felállás... Mit tehetünk ellene? Például azt tudtad, hogy az atkák utálják a memory habot?

 

fedomatrac-atka.jpg"Utálom a memory habot!" :)

Bizony, a memory fedőmatrac úgy viselkedik, mint egy nagyon vastag matracvédő! Segít távol tartani az atkákat és az egyéb szennyeződéseket matracunktól...

Remélem, kicsit tudtunk segíteni! És most indulj vadászatra álmaid fedőmatraca után! :)

Köszönöm a figyelmet!

 

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, ráadásul én még szent sem vagyok: Ide kattintva megnézheted az általam már tesztelt fedőmatracokat

Továbbá a like, +1, stb... gombok nyomkodásáért nagyon hálásak vagyunk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://matracgyilkos.blog.hu/api/trackback/id/tr803537333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vica Bujdoso 2016.04.30. 21:27:09

nagyon köszi ,kár h nem tudsz eljönni és megnézni amit a jófogáson találtam .:(
süti beállítások módosítása